Werken aan je mentale vaardigheden met een sportpsycholoog

Core Mentality - jouw online mentale training

Werk aan jouw mentale core

Train je met Core Mentality, dan werk je aan een mentaal sterke basis in jouw sport - jouw mentale core.  
Het unieke aan het trainen via Core Mentality is de diversiteit in trainingsvormen en de digitale beschikbaarheid van zowel het online programma, als de begeleiding op maat van sportpsychologen. Daarnaast kun je zelf de intensiteit van jouw mentale training bepalen. 

Groei mentaal

Jouw eigen ontwikkeling staat centraal  en is het startpunt voor het verbeteren van jouw mentale core. Het programma is uitdagend en maakt jou enthousiast om je mentale weerbaarheid te trainen. Dat je hiermee een verschil kan maken op belangrijke momenten in jouw sport of werk ga je zelf ervaren en steeds vaker bewust inzetten. De sportpsychologen die je gaan begeleiden zorgen ervoor dat je jezelf écht gaat ontwikkelen en gaat groeien en doen dat graag samen met jou! 

Train online

Met dit online programma kun jij zelf bepalen hoe intensief je aan jouw mentale vaardigheden wilt werken. Door de inzet van ervaren sportpsychologen kun jij op maat begeleid worden naar een mentaal nóg sterkere versie van jezelf. 

Mentale training voor sporters

Core mentality - Essentials

 • 6 weken
 • Online mentale training
 • Elke week 1 nieuwe  module met video uitleg 
 • Opdrachten  en trainingsvormen voor thuis€ 199,-

mentale training voor sporters met verdieping

Core Mentality - Aim for More

 • 6  weken 
 • Online mentale training
 • Elke week 1 nieuwe module met video uitleg
 • Opdrachten en trainingsvormen voor thuis
 • Persoonlijke feedback op je opdrachten
 • Mogelijkheid om schriftelijk vragen te stellen

€ 299,-

persoonlijke mentale training in online sessies met een sportpsycholoog

Core mentality - Go DeepEr

 • 6 weken
 • Een persoonlijk traject met een sportpsycholoog
 • Elke week een één-op-één online  trainingssessie waarin stap voor stap alle modules aan bod komen
 • Opdrachten en trainingsvormen voor thuis
 • Training en zijn aangepast op jouw sport & situatie
 • Verdieping in onderwerpen naar jouw keuze


€ 597,-

Mentale training voor jouw motivatie in onzekere tijden

Core Mentality - Essentials

In de Core Mentality - Essentials training ga je zelf aan de slag met de beschikbare online trainingsvormen, waarin we je uitdagen om jezelf te verrassen en verbeteren. Omdat het materiaal digitaal beschikbaar is, is het aan jou om te bepalen wanneer en waar  je gaat trainen.  
Iedere week is er voor jou een nieuwe module beschikbaar met video uitleg  door twee van de sportpsychologen. En je krijgt verschillende trainingen en oefeningen om thuis uit te voeren en jouw mentale basis te versterken.

Core Mentality - Aim For More

Wil je daarnaast ook persoonlijke feedback op jouw input ?
Met Core Mentality - Aim For More krijg je die! Een van de sportpsychologen kijkt met je mee naar gemaakte oefeningen én je hebt de mogelijkheid iedere week schriftelijk een vraag te stellen. Via direct en persoonlijk contact met een van ons worden  je vragen beantwoord. Op die manier kun je jouw ervaringen met het trainen van de mentale vaardigheden meer betekenis geven en blijven zoeken naar verbetering. 

COre Mentality - Go Deeper

Ook is het mogelijk om door één van onze sportpsychologen individueel begeleid te worden. De training wordt dan live, via videobellen, met en voor jou aangepast op jouw situatie.
Via het Core Mentality - Go Deeper pakket ga je aan de slag om  de toepassing in jouw sport of werk zo optimaal als mogelijk vorm te geven. Je krijgt één op één begeleiding en kan al jouw eigen vragen persoonlijk stellen.  
Persoonlijk contact staat centraal om jou te begeleiden in jouw sportprestaties.  Ook in dit pakket krijg je oefeningen en trainingen voor thuis mee, maar nog een extraatje is dat je in de sessies meteen met jouw vaste sportpsycholoog kan bespreken hoe dit gegaan is en hier tips bij krijgt. 

ACT inspiratie bronnen

Special thanks to..

We willen een aantal mensen bedanken voor hun geweldige boeken, oefeningen en inspiratie die we als basis voor de Core Mentality gebruiken en die misschien niet eens weten hoe waardevol ze voor ons werk zijn: 


Heel veel dank! 

Ervaringen Met Core Mentality

Andreas Niessl - Kickboksen

"De training is voor mij in veel opzichten bevestigend en helpt me om de dingen die ik op mentaal vlak al deed weer op te pakken. Ook heeft de training me een andere, nieuwe kijk op verschillende onderwerpen gegeven. Heel verduidelijkend en verfrissend! 
Daarnaast is de opzet van de training met opdrachten en filmpjes goed en wordt er goede uitleg gegeven. En ook fijn: je bent er niet al te lang mee bezig en leert er toch veel van.
In mijn sport valt of staat alles met het mentale gedeelte - daarom doe ik ook mee aan Core Mentality!"


Interview Met Petra - Weekkrant Den Haag Centraal (28-05-2020)

"... Petra Sauter-de Munck heeft inmiddels haar onlinetraining ‘Core Mentality’, ontworpen via Jimdo, gelanceerd. Het doel? In een traject van zes weken je mentale weerbaarheid trainen. “Het is ook voor ons leuk en uitdagend. Snel schakelen waren we in ons vakgebied wel gewend, maar een onlineprogramma is wel helemaal nieuw voor ons.” Desondanks is ze blij dat alles langzaamaan weer een beetje opstart. “Ik mis het contact met mijn collega’s. Online is dat toch altijd anders dan als je fysiek op de sportcampus aanwezig bent.”
Lees hier het hele artikel!


Karim Alders (Triathlon (Eredivisie) - Go deeper

Af en toe heb je van die momenten dat je jezelf iets hoort zeggen, waarbij je je later realiseert, dat dat stemmetje al heel lang diep in je onderbewuste aanwezig is. Om hiermee aan de slag te gaan ben ik op zoek gegaan naar een sportpsycholoog. Na een oriënterend gesprek kwamen we uit bij individuele mentale training die een soort pilot voor 'Core mentality - GO DEEPER' werd. 
Hierbij zijn we in zes sessies aan de slag gegaan met mijn focus tijdens trainingen, wedstrijden en mijn pre-wedstrijd spanning. Door COVID-19  kreeg ik meer ruimte en tijd om aandacht aan het mentale aspect te besteden. Wat ik anders wellicht op een lager pitje had gezet vanwege de intensiteit van trainingen en aankomende wedstrijden. Ik heb de sessies als zeer persoonlijk, dynamisch, creatief en professioneel ervaren.  
Het heeft mij geholpen om het stemmetje een plek te geven, waardoor ik meer ruimte heb gekregen om te focussen tijdens trainingen en wedstrijden.


Herman (Persoonlijke ontwikkeling) - Essentials

"Ik ben erg enthousiast over de online training. Herken veel van wat ik al heb geleerd in eerdere trainingen en scholingsdagen op dit gebied, o.a. bij sportpsychologie. (...) De opzet vind ik ook prettig. Korte instructiefilmpjes, gevolgd door opdrachten waarin je het gaat toepassen. En daarna opdrachten die je dagelijks kunt doen. Kortom: ik kijk elke donderdag uit naar de nieuwe training."